Zorg

Elk dier heeft speciale zorg nodig. Leer hier de techniek van een hond wassen. Kom erachter wat jouw dier nodig heeft aan verzorging.

Hoe vaak moet een hond getrimd worden in de trimsalon

Door DaniëlleC
Donderdag 13 November 2014

Elk vachttype heeft een andere vachtverzorging nodig. Er zijn hondenrassen die je regelmatig moet laten trimmen in de trimsalon en er zijn rassen die eigenlijk nooit getrimd hoeven te worden, een wasbeurtje mag natuurlijk wel. Thuis zal de hond ook de nodige vachtverzorging moeten krijgen, rassen met lang haar, halflang haar of krullen moeten regelmatig geborsteld worden. Gebeurd dit niet dan zullen er klitten ontstaan, deze klitten…

Lees verder

Appelazijn voor gezondheid van papegaaien, parkieten en andere vogels

Door DaniëlleC
Dinsdag 05 November 2013

Appelazijn bevat verschillende mineralen en vitaminen en cholesterolverlagende pectine. Appelazijn kan aan het water worden toegevoegd. Dosering 10ml opgelost in 1 liter.

Appelazijn heeft meerdere werkingen. Het verhoogd de weerstand en het helpt bij de vertering. Appelazijn bevat bacteriën die bijdragen aan het onschadelijk maken van infectueuze micro-organismen. Appelazijn draagt bij aan het handhaven van de juiste pH in het lichaam, ook draagt het bij aan…

Lees verder

De vachtverzorging van de Engelse Cocker Spaniel

Door DaniëlleC
Woensdag 23 Oktober 2013

Een Engelse Cocker Spaniël heeft een half lange vacht, deze moet verzorgt worden. Een Engelse Cocker Spaniël moet regelmatig geborsteld worden, gebeurd dit niet dan zullen er al snel klitten ontstaan in zijn vacht. Het is verstandig om minimaal één keer per week je hond te borstelen.

Pups
De pup heeft aan het begin nog maar weinig vachtverzorging nodig. Het is wel verstandig om de puppy regelmatig te borstelen, zodat de…

Lees verder

Geïrriteerde huid bij de Papegaai en Parkiet door verkeerde voeding

Door DaniëlleC
Zaterdag 19 Oktober 2013

De huid kan om verschillende redenen geïrriteerd zijn. Het kan aan ruistoornissen, wondjes, ontstoken veerfollikels of aan verkeerd kortwieken liggen. Ook kan het door de verkeerde voeding komen.

Wanneer een papegaai of parkiet slechte voeding krijgt waar maar weinig vitamine A in zit kan de papegaai of parkiet ook gaan plukken. Bij een langdurig tekort aan vitamine A kan de huid gaan uitdrogen en…

Lees verder

Pas op met hond met apporteren van stokken en takken

Door DaniëlleC
Dinsdag 17 September 2013

Hoe leuk is het als je hond terug komt met een enorme stok, maar er zitten ook gevaren aan. Een stok is niet altijd zo veilig.

Kleine stokken kunnen terecht komen in de bek of keel en daar vast blijven zitten. Zo’n stok kan dan flinke schade aanrichten aan de keel. Als er niet direct iets aan gedaan wordt kunnen er al na een dag abcessen en ontstekingen ontstaan….

Lees verder

Guppen houden in aquarium: Het verzorgen en kweken van guppy vissen

Door DaniëlleC
Zaterdag 14 September 2013

Guppen (Poecilia reticulata) worden ook wel miljoenenvisjes genoemd. Guppen vallen onder de levendbarende tandkarpers (Poeciliidae). De gup is afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika. De gup is wereldwijd het meest populaire aquariumvisje. De gup is een makkelijke vis om te verzorgen en het is makkelijk om te kweken met guppen.

Geslacht bepalen
Het mannetje is makkelijk te herkennen aan zijn mooie kleuren, indrukwekkende staart en aan het gonopodium. Een gonopodium…

Lees verder

Het borstelen en het wassen van een langharige cavia

Door DaniëlleC
Woensdag 11 September 2013

Onder de langharige cavia’s vallen de rassen, de coronet, peruvian, sheltie, tessel cavia en de lunkarya. De vacht van een langharige cavia moet goed onderhouden worden. Regelmatig borstelen en de cavia een keer in bad doen helpt daarbij. Borstelen en een bad zorgen ervoor dat de vacht in een optimale conditie blijft.

Borstelen
De vacht van een langharige cavia moet regelmatig geborsteld worden. Als dit niet gedaan wordt…

Lees verder

Ecolamp kopen: Bestrijden van dierenziektes en allergieën

Maandag 26 Augustus 2013
Waardering

Wil jij graag je dieren gezond houden? Een Ecolamp wordt gebruikt om ziektes bij dieren…

Lees verder

Hoe was je een hond in bad

Door DaniëlleC
Zaterdag 20 Juli 2013

Veel mensen wassen hun hond niet goed, ze gebruiken vaak hun handen niet goed, wassen maar één keer en wassen niet overal.

Je begint met het nat maken van de hond, gebruik lauw water hiervoor. Te warm water is slecht voor de huid. Terwijl je de hond nat maakt ga je met je andere hand door de vacht heen, zodat het water tot op de huid komt en de…

Lees verder