Gezondheid

Vind hier informatie over ziektes, entingen, conditie, preventie, medicijnen, allergieën, bestrijden en behandelen van ziektes

Cavia kan niet meer eten

Door DaniëlleC
Zaterdag 21 Februari 2015

Als je merkt dat je cavia niet meer wil eten dan is het belangrijk om te achterhalen wat de reden hiervoor is. De cavia kan gebitsproblemen hebben of de cavia is ziek.

Gebitsproblemen
De cavia kan door een val of door een tekort aan vitamine D een afgebroken tand hebben. Een cavia met afgebroken tanden wil wel eten, maar kan het niet. Dwangvoeding is vaak noodzakelijk bij een cavia met afgebroken…

Lees verder

Konijn kan niet poepen

Door DaniëlleC
Vrijdag 20 Februari 2015

Een konijn dat niet kan poepen heeft zo snel mogelijk hulp nodig. Konijnen die last hebben van obstipatie eten meestal ook slecht of eten helemaal niet. Het is belangrijk dat het konijn blijft eten, voedsel in de maag zorgt ervoor dat de darmen goed blijven werken.

In het artikel Konijn Wil Niet Eten, kan je meer lezen over het niet willen eten. Het niet…

Lees verder

Waarom is mijn hond sloom?

Door DaniëlleC
Donderdag 19 Februari 2015

Wanneer een hond sloom reageert en langzaam loopt kan dat meerdere oorzaken hebben. Als de hond plots sloom is dan is het belangrijk om de oorzaak te achter halen en is het waarschijnlijk nodig om een bezoekje te brengen bij de dierenarts.

Ouderdom
Een hond die sloom is hoeft niet gelijk ziek te zijn. Een oudere hond zal steeds slomer en rustiger worden door de ouderdom. Een oudere hond heeft andere…

Lees verder

Kat moet vaak overgeven, waarom is de kat misselijk

Door DaniëlleC
Dinsdag 17 Februari 2015

Elke kat kan een keer braken of kan last hebben van misselijkheid, dit is heel normaal. Een kat braakt om zijn lichaam te beschermen tegen opgenomen irriterende stoffen. Door te braken kunnen deze stoffen het lichaam verlaten. Een kat kan altijd iets verkeerds gegeten hebben of last hebben van een haarbal. Wanneer een kat regelmatig braakt en als er andere verschijnselen aanwezig zijn dan is het belangrijk om de…

Lees verder

Mijn hond is verkouden, hoest, slijm en niezen, wat te doen

Door DaniëlleC
Woensdag 14 Januari 2015

Wanneer een hond verkouden is dan is het belangrijk om te achterhalen waarom de hond verkouden is. Om de hond goed te kunnen behandelen zal je de oorzaak moeten vaststellen. Hou de hond goed in de gaten en controleer ook op andere symptomen. Wacht nooit te lang met een bezoek aan de dierenarts. Als je hond hoest is het verstandig om de hond uit de buurt te houden van…

Lees verder

Konijn wil niet eten: Stress, buikpijn en gebitsproblemen bij konijnen

Door DaniëlleC
Woensdag 17 December 2014

Wanneer een konijn niet meer eet ontstaat er een stilstand van het maag-darmkanaal. Het maag-damrkanaal van een konijn is altijd gevuld met voedsel bij een onderbreking raakt de darmflora verstoord. Als een konijn eet wordt het maag-darmkanaal aangezet om te werken/bewegen. Wanneer er een stilstand is komt er een ophoping van gas in maag en de darmen. De gasophoping geeft druk op de bloedvaten van het konijn, de gezondheid…

Lees verder

Hond wil niet drinken of drinkt veel water, wat te doen?

Door DaniëlleC
Vrijdag 24 Oktober 2014

Als een hond opeens meer of minder water drinkt dan normaal, dan moet je de hond goed in de gaten houden en kan het verstandig zijn om een bezoekje te brengen bij de dierenarts. De verandering kan duiden op een signaal dat de hond ziek is. Een plotselinge verandering van het drinkpatroon kan bijvoorbeeld wijzen op diabetes. Een hond die te weinig drinkt kan uitdrogen. Als een hond goed…

Lees verder

Spijsverteringskanaal vogels: Hoe verteerd een vogel zijn voedsel

Door DaniëlleC
Vrijdag 17 Oktober 2014

De vertering bij vogels werkt heel anders als bij de mens, het verteringskanaal bevat organen die andere dieren niet hebben. Papegaaien, parkieten en andere vogels hebben bijvoorbeeld een krop en een cloaca.

Eten en slikken
Vogels zoeken vooral in de ochtend en in de avond naar voedsel, maar ook overdag kunnen ze eten. Een vogel stopt met eten als hij vol zit en zal zich zelf dan ook niet overeten.

Door…

Lees verder

Ziekte van Lyme bij honden, katten: symptomen, behandeling, preventie

Door DaniëlleC
Dinsdag 05 Augustus 2014

Niet alleen mensen kunnen de ziekte van Lyme krijgen, maar ook huisdieren. De ziekte van lyme is afkomstig van de teek, teken kunnen namelijk besmet zijn met de lymebacterie. De teek brengt de ziekte over als de teek bloed zuigt. Als de teek binnen 48 uur na aanhechten wordt verwijderd is de kans klein dat een geïnfecteerde teek de bacterie heeft overgedragen.

Over het algemeen zijn er…

Lees verder

Verkoeling voor je hond met warm weer, oververhitting en gevaren

Door DaniëlleC
Donderdag 24 Juli 2014

Met warm weer hebben ook de honden het zwaar. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je hond te helpen. Het hete weer kan ook voor gevaar zorgen en al helemaal als er verkeerd gehandeld wordt.

Zweten en hijgen
Een mens koelt af door middel van zweten over het gehele lichaam, een hond kan dit niet. Een hond raakt zijn warmte kwijt door te hijgen en door te zweten…

Lees verder