Uitgestorven Tasmaanse Tijger oftewel Buidelwolf toch levend?

Vrijdag 15 November 2013
Waardering

Wetenschappers hebben sterke aanwijzingen gevonden dat de Tasmaanse Tijger (Thylacinus cynocephalus) nog leeft. Er werd lang aangenomen dat de laatste Tasmaanse tijger stierf in 1936. De afbeelding laat de laatste gefotografeerde Tasmaanse Tijger zien.

Cryptozoölogen hebben uitwerpselen gevonden die mogelijk afkomstig zijn van de Buidelwolf. De onderzoekers verklaren dat ze hoogst betrouwbare getuigen hebben die claimen dat het dier nog in leven is.

De groep wetenschappers zijn druk bezig met het verzamelen van meer aanwijzingen en bewijsmateriaal. De gevonden uitwerpselen die van het dier afkomstig zouden zijn, zijn voor DNA-onderzoek naar het laboratorium gestuurd. Helaas zijn er nog geen pootafdrukken gevonden van de Tasmaanse tijger.

De Tasmaanse tijger was een van de grotere vleesetende buideldieren in Australië. Vanaf de negentiende eeuw maakte boeren jacht op de dieren, want de Tasmaanse tijger zouden hun schapen doden. Achteraf bleek uit onderzoek dat de Tasmaanse tijger te zwakke kaken heeft om schapen te doden.

De laatste bekende Tasmaanse tijger werd in 1933 gevangen. Het dier werd overgebracht naar de dierentuin van Hobart waar het dier drie jaar later stierf. Vlak voordat de laatst bekende Tasmaanse tijger stierf kwam het dier pas op de lijst van beschermde diersoorten.

Directeur van het Centre for Fortean Zoology, Richard Freeman weet zeker dat de Tasmaanse tijger nog leeft. Volgens hem leeft het dier in de meer geïsoleerde gebieden van Tasmanië. In deze gebieden zijn veel mogelijke prooien voor de Tasmaanse tijger. Volgens Freeman zijn er veel betrouwbare getuigen die het gebied goed kennen. Freeman denkt dat er nog een redelijke populatie aan Tasmaanse tijgers is blijven bestaan.