Teken de petitie tegen het zwanendriften, laat de zwanen vliegen

Door DaniëlleC
Dinsdag 05 November 2013

Helpt de zwanen door deze petitie te tekenen. Het driften van zwanen moet stoppen! Wij vinden deze vorm van dierenmishandeling wreed.

Zwanendrifters leewieken (afknippen van een stuk vleugel) zwanenparen, dit gebeurt zonder verdoving. Deze zwanen worden uitgezet in gebied zonder omheining of andere bescherming. De zwanen kunnen niet meer vliegen en dus ook niet meer vluchten. De paartjes zwanen gaan eieren leggen. De zwanenkuikens die uitkomen worden door de drifter geleewiekt. Als de zwanen jongen oud genoeg zijn worden worden ze door de drifter meegenomen. De drifter vangt de zwanen met een stok met een haak eraan. Dit is niet bepaald diervriendelijk en zeer stressvol voor het dier. Een groot deel van de jonge zwanen worden verkocht als siervogel. Ze worden geëxporteerd (meestal naar het buitenland) in te kleine kisten. De rest van de zwanen worden gebruikt voor het vlees, huid, dons en de veren.

Vind jij dit ook wreed? Help de zwanen dan en teken de petitie. Voor meer informatie over het zwanendriften klik dan hier.