Pas op met hond met apporteren van stokken en takken

Door DaniëlleC
Dinsdag 17 September 2013

Hoe leuk is het als je hond terug komt met een enorme stok, maar er zitten ook gevaren aan. Een stok is niet altijd zo veilig.

Kleine stokken kunnen terecht komen in de bek of keel en daar vast blijven zitten. Zo’n stok kan dan flinke schade aanrichten aan de keel. Als er niet direct iets aan gedaan wordt kunnen er al na een dag abcessen en ontstekingen ontstaan. Stokken kunnen gaan splinteren. Als een hond deze splinters doorslikt verplaatsen deze splinters zich door het lichaam en kan de hals flinke schade oplopen door de ontsteking die zal ontstaan.

Als de hond rent met een stok kan het goed fout gaan. Als de stok verticaal komt te liggen raakt deze de grond en kan de hond in de stok rennen. Het uiteinde van de stok kan dan de borstkast doorboren en dit leidt tot flinke schade of zelfs de dood.

Niet altijd heeft het baasje door de hond gewond is geraakt door een stok. Na enkele weken krijgt de hond opeens klachten en blijkt dat er inwendige wonden aanwezig zijn. Pas dus goed op met stokken en takken.