Honden oppas gijzelt 2 Chihuahua’s van vrouw

Door DaniëlleC
Zaterdag 14 September 2013

Trudy Boertje uit Den Haag was blij toen ze eindelijk een oppas had gevonden voor haar 2 chihuahua’s Quintana en Bonnie. Alleen de oppas wil de hondjes nu niet meer terug geven. Nu dreigt er een rechter aan te pas te komen.

Via de Nederlandse Chihuahua Club komt Trudy in begin 2012 in contact met een vrouw uit Loosdrecht. Trudy zocht een oppas voor haar honden, omdat ze een operatie moest ondergaan en weken in het ziekenhuis zou komen te liggen. De vrouw bood zich aan om op de hondjes te passen. Zij is dol op de hondjes en volgens Trudy gaat ze zelfs met ze naar shows. Trudy staat toe dat de hondjes nog langer blijven bij haar, zodat de hondjes in oktober 2012 nog een keer naar een show kunnen.

Daarna ging het mis tussen Trudy en de oppas. Trudy wil haar honden terug, maar zij zou aan dat verzoek geen gehoor geven. Het enige wat Trudy ontvangt zijn enorme rekeningen. Bij elkaar eist de oppas maar liefs €8000 en Trudy heeft geen idee waarom. Met de dieren zelf gaat het ook goed mis. Quintana krijgt hartproblemen en overlijdt. Bonnie raakt zwanger en krijgt 2 pups. Over de pups is er veel onenigheid. Een van de pups wordt verkocht zonder dat Trudy daar maar iets van krijgt. Nu is er ruzie over de toekomst van de tweede pup.

De oppas zit eveneens met de handen in het haar. Volgens haar heeft Trudy zich niet aan eerdere afspraken gehouden om de honden op te halen. Verder vindt ze het niet meer dan normaal dat ze na verloop van tijd geld is gaan rekenen voor de opvang. Ze is van de hondjes gaan zouden en de hondjes mogen van haar bij haar blijven.

Beiden vrouwen vinden dat de rechter moet gaan beslissen wie er gelijk heeft.