Hond kan niet poepen, obstipatie bij honden, wat te doen

Door DaniƫlleC
Dinsdag 14 Januari 2014

Als je hond de ontlasting niet kwijt kan dan zit er een verstopping in de darmen. De stoelgang van de hond gaat erg moeilijk en de hond moet flink persen.

Symptomen
Als de hond last heeft van een verstopping dan zal de hond moeite hebben met poepen. De hond zal minder vaak dan normaal of helemaal niet poepen. De hond zal bij een verstopping hevig persen. Een hond met een verstopping kan een verminderde eetlust hebben en de hond kan last hebben van winderigheid. Als de darmen erg verstopt zitten dan zit er bloed en slijm bij de ontlasting.

Natural Greatness Natuurlijk Hondenvoer

Gevaar
Het is belangrijk dat de ontlasting het lichaam verlaat en niet blijft zitten. De ontlasting van de hond bevat afvalstoffen. De afvalstoffen horen met de ontlasting het lichaam te verlaten. Als de afvalstoffen niet uit het lichaam verdwijnen dan gaan de darmen de afvalstoffen weer afgeven aan het bloed. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor de hond. Als een hond regelmatig last heeft van obstipatie dan is het belangrijk om een bezoekje te brengen bij de dierenarts.

Oorzaken en oplossing
Als de hond niet genoeg water binnen krijgt kan de ontlasting hard worden. De harde ontlasting is voor de hond moeilijk kwijt te raken. Het is dan ook belangrijk dat de hond voldoende water drinkt.

Hond-drinkt-water

Een verstopping kan ook veroorzaakt worden door het eten. Als dit het geval is dan is het verstandig om op andere voeding over te gaan. Heeft de hond bij verschillende merken last van verstoppingen dan is het aan te raden om hondenvoer te kopen dat specifiek bedoelt is voor een betere werking van de maag en darmen.

De hond kan ook een verstopping hebben door dat de hond iets verkeerds gegeten heeft. Kan de honds na enkele dagen nog steeds niet poepen dan is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan.

Bepaalde ziektes en aandoeningen kunnen de stoelgang bemoeilijken, dit kan bijvoorbeeld een hernia zijn, schildklierproblemen of een stofwisselingsziekte.

Zorg ervoor dat de hond genoeg beweging krijgt. Als een hond te weinig beweegt is er kans op een verstopping in de darmen.

Er zijn verschillende producten te verkrijgen die helpen bij obstipatie bij de hond. Deze producten kunnen aangeraden worden door de dierenarts.

Bij twijfel altijd naar de dierenarts gaan. Als je merkt dat de hond na een paar dagen nog steeds niet kan poepen dan is het belangrijk om actie te ondernemen. Wacht geen weken met naar de dierenarts gaan.

Hond-kan-niet-poepen