Hoe moet je een hamster tam maken?

Door DaniƫlleC
Woensdag 28 Januari 2015

Wanneer je een hamster wil tam maken dan heb je veel geduld nodig. De ene hamster zal sneller aan je wennen dan een andere hamster. Let er op dat een hamster een nachtdier is, een hamster vind het dus niet altijd leuk om overdag gestoord te worden, vooral niet als hij ligt te slapen. Laat de eerste paar dagen de hamster met rust, de hamster moet nog aan zijn nieuwe omgeving wennen.

Wennen aan de hand
Laat de hamster wennen aan je (zachte) stem en aan je hand. Leg je hand voorzichtig op de kooi en praat tegen hem. Oefen dit meerdere malen. Wanneer de hamster niet meer schrikt van je hand, dan kan je de hand rustig in de kooi doen. Houdt iets lekkers in de hand wat de hamster niet bij zijn normale voer krijgt. Heb veel geduld en oefen veel, de hamster zal waarschijnlijk niet gelijk de eerste keer het lekkers durven te pakken. Nadat de hamster meerder malen iets lekkers uit je hand heeft gegeten, kan je hem proberen te aaien. Maak voorzichtige bewegingen, zodat de hamster niet schrikt.

Uit de kooi
Als de hamster op je hand durft te zitten en zich laat aaien dan kan je de hamster een keer uit de kooi halen. Ga niet de hamster vangen, want dat geeft stress. Laat de hamster op je hand komen en gebruik je andere hand om de hamster goed vast te houden. Zorgt ervoor dat de hamster niet uit de hand kan vallen en als de hamster ontsnapt dat hij ver kan vallen. Ga daarom altijd op bed zitten of ga aan een tafel zitten, zodat je een veilig ondergrond hebt. Houdt de hamster de eerste keer niet te lang in de hand, wanneer je de hamster vast hebt kan je zachtjes tegen hem praten en de hamster aaien. Iedere keer kan je de hamster iets langer vasthouden en de hamster zal het steeds minder erg vinden.

Heb veel geduld en ontdekt wat de hamster lekker vind. Geen enkele hamster is hetzelfde.

goudhamster snoept zonnebloempit