De voordelen van het gebruik van een hondenbench

Dinsdag 03 Mei 2016
Waardering

Voor iedere hond is belangrijk om een eigen plek in het huis te hebben. Een hondenbench kan heel goed gebruikt wordt als eigen plek voor je hond. Hier kan hij zich veilig terugtrekken en tot rust komen wanneer hij dit wil. In de bench heeft de hond, door de tralies heen, de mogelijkheid om rond te blijven kijken, zodat hij wel kan zien wat er gebeurd in het huis. Je hond is hierdoor niet helemaal afgezonderd en voelt zich beter op zijn gemak.

Naast het hebben van een eigen plekje, kan je de hondenbench goed gebruiken tijdens de opvoeding. Je voorkomt namelijk met een bench dat je hond gaat bijten of kluiven aan spullen wanneer je er niet bent. De hondenbench wordt door je hond gezien als een onderdeel van zijn territorium.

Overige voordelen van de hondenbench
Omdat je hond zich veilig voelt in de bench is het voor hem makkelijker om alleen thuis te zijn. Je kan hiermee ook voorkomen dat hij ’s avonds/ ‘s nachts gaat blaffen of op de momenten dat je er niet bent. Als er ook jonge kinderen in het huis zijn, kan het voorkomen dat je hond onrustig wordt. Op dit soort momenten zal hij zich ook terugtrekken de bench.

Wil je, je hond meenemen op reis of met een dagje weg? Dan kan je als aanvulling op de hondenbench ook een transport bench voor je hond kopen. Een transport bench is een bench die makkelijk meegenomen kan worden in de auto. Hierdoor zit je hond niet los in de auto en is hij beter beschermt.

De aanschaf van een hondenbench
Bij de aanschaf van een hondenbench is de afmeting erg belangrijk. In een bench moet je hond kunnen staan, zich kunnen omdraaien en goed kunnen liggen. Als een hondenbench te klein is voelt de hond zich niet goed op zijn gemak. Echter is een te grote bench ook niet goed, omdat dit weer invloed heeft op zijn gevoel van veiligheid. Ga je een bench kopen voor een puppy die nog een stuk kan groeien, kies er dan voor om een grotere bench aan te kopen. Wel is het aan te raden om een tussenschot in de bench te plaatsen.

Het gebruik van de hondenbench
Vaak brengt een hond veel tijd door in de bench, daarom is het belangrijk dat hij de bench als veilig en comfortabel ervaart. Dit zal je dan ook moeten stimuleren door de bench in de woonkamer te plaatsen op een plek waar hij de gehele woonkamer kan overzien. Daarnaast is het belangrijk dat de bench op een tochtvrije plek staat.