Blog: Graanvrij hondenvoer

Woensdag 14 September 2016
Waardering

Dierenvoer is vaak geproduceerd op een granenbasis. Hedendaags is bekend dat veel honden en katten hierdoor problemen ondervinden. Klachten die hierbij komen kijken zijn; haaruitval, jeuk, en kale plekken. Door de jeuk kan de huid ook schraal worden van het krabben. Mocht je hond of kat last hebben van één van deze symptomen, dan is het verstandig om de verschillende voedingstoffen te elimineren om er achter te komen waar je kat of hond niet tegen kan. Je kan daarna de voeding aanpassen, zodat je huisdier dit beter kan verdragen.

Gluten- en/ of granenallergie
Granen en gluten gaan in de volksmond vaak met elkaar gepaard. Dit kan voor verwarring veroorzaken, granen bevatten namelijk gluten en gluten zijn weer eiwitten die in granen zitten. Bijvoorbeeld in rogge, gerst, tarwe, haver en rijst.

De samenstelling
Doordat sommige honden en katten de granen het voer niet goed kunnen verteren, veroorzaakt dit problemen met de spijsvertering. De reden dat er graanvrij hondenvoer en kattenvoer is ontwikkeld is dan ook om dit probleem tegen te gaan. Graanvrij voer zorgt ervoor dat de overgevoeligheid voor granen of een andere voedselallergie wordt verminderd.
Graanvrij voer is samengesteld op een speciale wijze om de kans op een allergische reactie te verkleinen of zelfs weg te nemen.
Het is ook belangrijk om op de verdere samenstelling van het voer te letten. Niet elk huisdier gaat even goed op elk voedsel, probeer er dus voor te zorgen dat je voeding vindt dat perfect is voor jouw huisdier. Daarnaast heeft ook niet elke hond/kat dezelfde manier van leven, de ene rent de hele dag rond, de andere ligt graag te slapen. Het is belangrijk om hier de voeding op aan te passen om ondervoeding/overgewicht te voorkomen.