Tips voor wespen weren en verjagen

Door DaniƫlleC
Vrijdag 07 Augustus 2015

Wil jij graag rustig buiten kunnen zitten zonder last te hebben van wespen? Lees dan snel onze diervriendelijke tips om wespen om afstand te houden.

Geen paniek en niet dood slaan
Denk eraan dat je nooit met je handen moet gaan slaan of wapperen als er een wesp in de buurt is. Blijft gewoon rustig zitten, als je in paniek raakt wordt de wesp sneller agressief. Als de wesp agressief wordt zal de wesp een stofje afscheiden waarmee de wesp aangeeft aan de andere wespen dat hij in gevaar is. Wanneer je de wesp dood slaat zal de stof ook vrijkomen.

Verkeerde parfum
Wespen houden van zoete en bloemige geuren. Gebruik daarom geen parfum buiten en maak gebruik van een geurloze deodorant.

Vieze geuren
Bepaalde geuren houden de wespen op afstand, de wespen hebben een hekel aan deze vieze geurtjes. Zo kan je kruidnagels op een schoteltje met azijn leggen of zet een stokje wierook aan, gebruik geen zoete geur wierook. De geur van de tak van een tomatenplant of takjes munt zouden ook de wespen op afstand houden.

Ruim voedsel op
Zorg ervoor dat er geen voedsel blijft liggen in de tuin. Raap fruit dat van de fruitboom is gevallen op, want dat trekt veel wespen aan.

Afleiding
Leg iets zoets neer op een afstandje, zodat de wespen naar de zoete plek toe gaan en minder bij jou in de buurt komen.

Nepnest
Hang in het voorjaar een wespennest in de tuin. Wespen houden van een eigen plek en zullen daarom niet snel naar een plek gaan waar al een andere groep wespen zijn.

Scheuren in huis
Controleer je huis op scheuren en kieren, wespen maken graag daar hun nest.

Andere tips?
Heb jij nog tips om wespen te weren of andere ervaringen, laat het ons dan weten in een reactie onderaan het bericht.